Beta-Alanine

Att träna det ena hårda träningspasset efter det andra och sedan slarva med näringen är ett slöseri med dyrbar tid. Om man styrketränar utgår jag ifrån att man vill få mera muskler. Inte bara träna för att “bränna kalorier” och jaga en boll som aldrig kommer att stanna. 

I strävan att få mera muskler oavsett syftet är vad du äter under och direkt efter träningen avgörande för hur bra effekt du får. Din PW-blend (Pre och post Workout) tas under och efter träningen. Syftet med denna är att minimera katabolismen under passet samt ge dig snabb energi (snabba k-h) efter passet och förbättra din Testosteron till Cortisolratio fortast möjligt. Dessa näringstillskott kommer från Poliquins EU och US-shop.

Vad bör PW-blenden innehålla?

Under passet:

Carnithine Synergy för ökad mental skärpa. 1-3 st.

BCAA minskar radikalt katabolism i muskeln.  30-40 st. kapslar = ca. 30gram.

Beta Alanine Supreme för markant förhöjd arbetskapacitet. Innehåller även Creatine Monohydrat. 1-5 st.

Efter passet:

Quadricarb är en mix av snabba k-h för att påskynda återhämtningen. 50-120 gram beroende på hur hårt du tränat och hur stora muskelgrupper du aktiverat. Ju lägre fettprocent du har ju mera kan du unna dig.

Glutamine i riktigt höga doser (80 gram fördelat under dagen) har visat sig kunna hjälpa atleter bryta igenom muskelplatåer och öka lean bodymass med så mycket som 1 kilo på 7 dagar. Rek. 20 gram.

Uber Mag är två olika typer av magnesium för bästa upptag som hjälper dig att komma ner i varv. 2-4 st. beroende på om du har låga eller bra magnesiumvärden. Känslan varierar men jag somnar nästan stående av 3-4 st. Även bra att ta på kvällen såklart. Syfte att varva ner kroppen och minska cortisolet.

C-vitamin 2-10 gram för att hjälpa kroppen bli av med ev. koffein/kaffe och minska cortisolet.

En av de främsta anledningarna till att ni inte hittar några centralstimulerande tillskott här är p.g.a att det stör hormonbalansen alldeles för mycket. Den viktiga Cortisolkurvan blir rubbad och binjurarna stressade av att jacka upp systemet med alla dessa energidrycker som dessutom ser direkt farliga ut och luktar syntetiskt lång väg.

Allra värst är om man tränar på kvällen och tar en energidryck för att “orka” göra ett bra pass som dessutom består av airob träning. Cortisolet stiger till skyarna när det borde vara som lägst och du somnar sent av utmattning snarare än för att ditt hormonsystem säger go’natt. Det kanske ger dig resultaten kortsiktigt men över tid är det en nedåtgående spiral för både hälsan och prestationen.

Referenser:

Charles Poliquin