Redan på 90-talet rekommenderades Formel 1 förare att undvika gluten. Varför? För att om du är glutenkänslig försämrar det reaktionstiden. P.g.a det bildar ett plack på hjärnan (avlagring likt det man får på tänderna) som får hjärnan att åldras i förtid. Av samma anledning är gluten associerat med sjukdomar såsom, Autism, Alzheimers, minnesförlust etc.
Utöver att din hjärna riskerar att åldras i förtid kommer din mage att ha en ständig inflammation med dåligt näringsupptag och försämrad hälsa som följd. Ännu en anledning att undvika Gluten är det nästan alltid höga GI-värdet som ger snabb blodsockerstigning och därmed försämrar det din insulinkänslighet som i sin tur ökar din fettinlagring.
Glutenkänslighet är vanligast förekommande bland ljushyade.
Hur vet jag om jag är glutenkänslig eller inte?
1. Undvik Gluten helt i 3-4 veckor och se hur du mår. De flesta som är känsliga mår bättre efter bara några dagar. De är piggare, får minskat sockersug och väldigt vanligt är även en tydlig minskning i kroppsfett.
Kommentarer