Trusted by:

Föreläsningar

Min föreläsning om hälsa, livsstil och livskvalitet kommer i två delar. Vardera ca 60-75 minuter. Kontakta mig för pris, bokning eller frågor.

DEL 1 – SÖMNOPTIMERING OCH STRESSHANTERING

SÖMN

Sömn är en naturlig del av vårt liv och vi får anstränga oss för att rubba den. Vara uppe sent efter solnedgång, äta tätt inpå läggdags, vara mentalt och ibland fysiskt aktiva när grottmänniskan hade lagt sig för länge sedan. Så ser vardagen ut 2023. För att må och prestera bra mentalt och fysiskt behöver vi följa vår dygnsrytm.

Du får konkreta tips på hur du kan förbättra din sömnkvalitet för att hålla dig frisk, pigg, driven, kreativ och positiv. Rigga extern och intern miljö till din fördel. 

STRESS

Stress är bra för produktivitet, fokus, immunförsvar och överlevnad i små korta doser. Det är den långa, ihållande stressen vi oftast själva skapar under olika omständigheter och i olika grad som bryter ned oss. Sakta men säkert. Likt rost som får breda ut sig över lacken på en fin bil.

Vad kan vi göra? Vi kan både öka och minska stressen nedifrån och upp och uppifrån och ned. Med hjälp av kroppen och bl.a andningen såväl som med knoppen och hjärnan styra vår stressrespons.

Även här får du konkreta råd för hur du sänker negativ stress när du behöver och hur du långsiktigt kan minska den.

DEL 2 – KOST OCH TRÄNING

KOST

Kosten är bränslet vi drivs av. Både mängden såväl som oktanen spelar roll för hur vi fungerar och presterar. Tankar vi mer än vi förbrukar rinner det dock inte över utan lagras. Oktanen d.v.s fördelningen av makros (protein, kolhydrater och fett) samt näringsämnen och kvaliteten på maten är betydande för hur motorn ska spinna och vi ska må.

Här går vi igenom vilka olika delar under en dag som kostar energi. Hur olika fördelning av makros påverkar kroppssammansättningen d.v.s muskler och fett. Vad som är viktigast för vår kroppskomposition?

TRÄNING

Träningen är motorn i processen. Rätt form av aktivitet, korrekt utförd i en anpassad dos är den ultimata medicinen för livskvalitet och livslängd. Det är inte bara träningen eller musklerna som ger oss alla hälsofördelar. Utan livsstilen som kommer med ett aktivt liv.

Mera om hur du bör träna för mera muskler, mindre fett, bli starkare och uthålligare i föreläsningen.

Min föreläsning om hälsa, livsstil och livskvalitet kommer i två delar. Vardera ca 60-75 minuter. Kontakta mig för pris, bokning eller frågor.