Happy new year-CoachMike

Så var det bara några timmar kvar på 2013! Summa summarum så har det varit ett mycket bra år : ) Startade Outdoor Performance i somras som blev mycket större än jag vågat hoppas och vi jobbar vidare på ett ännu bättre koncept till sommarn! Har tagit upp föreläsning igen som jag verkligen brinner för och nu i januari börjar jag på DB-Fitness hos min gode vän och gamla kollega Dennis!

Mitt ryggskott som möjligen resulterade i en diskbuktning är ändå det bästa som hänt mig i år. Utan denna läxa hade jag nog aldrig insett behovet av att helt släppa “bodybuilding-träningen” mot en mera korrektiv för prestations-inriktad träning. Efter så många år med detta fokus kan jag äntligen säga att jag är ute ur den skogen. På tiden!

Mina fem bästa tips på nyårslöften blir därför följande:

1. Börja träna nu! Du får garanterat lägga tid och pengar på att du inte gör det längre fram i livet ändå. Så varför inte spendera de pengarna på ett friskare liv nu istället.

2. Alla mår och presterar sämre av gluten och har man en bokstavsdiagnos blir det sju resor värre. Även mejeriprodukter är något de allra flesta skulle må bättre utan. Kan man minimera eller utesluta dessa två produkter är det ett klart steg mot en bättre hälsa.

3. Fylla kylen med KRAV. Och blir det för dyrt så är kött det viktigaste. Helt enkelt för att gifter ackumuleras i fettet och det djuren fått i sig får du i dig. Inte alltid bra att vara högst upp i näringskedjan.

4. Byt ut dina joggingturer mot intervaller. Om ditt mål inte är att springa milen (eller längre). Aerob träning har inga fördelar mot anaerob träning. Högre förbränning via ökad tillväxthormon, minskade blodfetter, ökad testosteron, ökad muskelmassa, reducerat kroppsfett och ett oftast lägre stress/kortisolpåslag samt en förbättrad syreupptagning. Vill du bli slankare, snabbare, starkare eller friskare är anaerobträning svaret.

5. Hitta en större mening med din träning än bara utseende. Ha t.ex som målsättning att vara smärtfri överallt. Kan du utföra en korrekt overhead squat är det en bra början till en klart starkare kropp. Tänk i banorna att rygg och bål ska stabiliseras, höft och skuldra ska behålla/återfå sin rörlighet.

Till sist, stort tack till alla som läser min hemsida/blogg! Btw är det här mitt trehundrade inlägg! Det tar sin tid att skriva men så länge ni läser är jag nöjd : )

GOTT NYTT ÅR!!!

Happy new year-CoachMike