Coachmike-diabets2

Insulin produceras inte bara i bukspottkörteln utan möjligen även i hjärnan enligt nya studier gjorda på US Brown Medical School. Det Metaboliska syndromet även kallat Syndrome X eller Insulin resistans syndrom är ett samlingsnamn för flera olika sjukdomstillstånd, bl.a diabetes 2, stroke och diverse hjärt & kärl problem.

Det alla dessa tillstånd har gemensamt är försämrad insulinkänslighet eller insulinresistens p.g.a Hyperglycemia (förhöjt blodsocker). Detta till följd av ohälsosam livsstil som karaktäriseras av dålig kost, ingen eller för lite träning, stress och nedprioriterad återhämtning.

Låter man denna livsstil fortlöpa ökar man risken att drabbas av vad forskare och läkare idag kallar för diabetes 3 även kallat Alzheimers. Är man insulinresistent och särskilt om man har diabetes 2 ökar risken för Alzheimers med hela 50-65%!

Även kolestrolsänkande medicin (Statiner) har visat sig ge allvarliga neurologiska och kognitiva skador som förvärrar Alzheimers sjukdom.

I idrottsvärlden är denna sjukdom vanligast ibland IronMan utövare och andra sporter där man utsätts för högoxidativträning under lång tid.

Forskningen säger även att strålning från t.ex wifinätet i hemmet och på jobbet ökar risken för Alzheimers. Tips, stäng av wifinätet om natten!

Nedan är en annan artikel om hur vi får inflammation i vår hjärna.

Alzheimers-diabetes3

(NaturalNews) Ny forskning om utbredda degenerativa hjärnsjukdomar som kallas Alzheimer tyder på att detta utbredda formen av demens egentligen är en typ av diabetes.

Publicerad i ”Journal of Alzheimer’s Disease”, en färsk studie av Rhode Island Hospital (RIH). som bekräftar att Alzheimer präglas av hjärnans insulinresistens och motsvarande inflammation, ett tillstånd som vissa forskare nu hänvisar till som typ-3 diabetes.

Dr Suzanne de la Monte från RIH är ansvarig för att detta fascinerande sammanhang, att ha funnit i sin forskning att diabetes är nära förknippad med flera viktiga neuronala faktorer inblandade i demens. Det visar sig att Alzheimer fortskrider som ett resultat av hjärnan att utveckla resistens mot insulin, vilket i sin tur förhindrar korrekt lipid (fett) metabolism. Över tiden, dessa lipider byggas upp i hjärnan snarare än att korrekt absorberas, vilket resulterar i ökad stress och inflammation, lik de symptom som vanligen förknippas med demens.

”Denna studie påpekar att när AD (Alzheimers sjukdom) är etablerad, bör terapeutiska insatser riktas flera olika vägar – inte bara en”, säger Dr de la Monte. ”Anledningen är för att få en positiv feedback loop att komma igång, vilket ger AD-framsteg. Vi måste bryta den onda cirkeln. Återställande av insulin känslighet och insulin brist kommer att hjälpa, men vi måste minska hjärnan stress och reparera de metaboliska problem som orsakar att hjärnan producerar toxiner. ”

Referenser:

Journal Of Alzheimers disease, Rhode Island Hospital 2012

Diabetes.co.uk

Charles Poliquin