Biosignature-CoachMike

Äntligen börjar jag känna mig helt frisk! Sista veckan blev det t.o.m ett dubbelpass ben! Senast det hände var innan jag fick barn (3 år och 8 månader sedan). Gårdagens mätning bekräftade att det går åt rätt håll igen.

Det mest intressanta med att mäta sig kontinuerligt är att man ser hur mycket kroppskompositionen förändras på kort tid. Beroende på typ av träning, träningsmängd, kost och inte minst återhämtning = sömn. Är gräsänkling 1 vecka till så det är bara att gasa : )

På de senaste 10 dagarna har jag gått upp exakt 1 kg. Lean bodymass har ökat från 60,9 kg till 62,1 kg samtidigt som fettprocenten droppat 0,5%. Även på gymet går det framåt.

Kost och träning de senaste 10 dagarna!

Jag har förstås strävat efter att leva som jag lär. Börjat dagen med 250 gram rött kött och följt upp lunch och middag med lamm eller fågel. Kolhydratkällorna har till största del bestått av grönsaker, rotfrukter och potatis. Fettkällor, olivolja, avokado, smör och fiskolja. Även näringstillskotten har varit som jag skrev i tidigare inlägg. (Läs här) Tyvärr har det slarvats alldeles för mycket med mellanmålen.

Träningsupplägget har däremot inte gått hand i hand med mitt mål. Helt enkelt för att GH (tillväxthormon) träning som skulle passa bäst är inte min träningsprio just nu. Fokusen är mera på relativ styrka. Repsantal runt 6 och ca. 5 set av varje övning. Tempo på 2-3 sekunder excentriskt och kortast möjliga tid koncentriskt med noll vila i vändningen. Vila på 90-150 sekunder beroende på hur lång tid setet tar, om det varit ett superset o.s.v.

Övningarna är frontböj, utfall, marklyft, bänkpress, armhävningar, chins, bred rodd, skivstångscurl, omvända chins, dips, smal bänkpress och stående militärpress. Samtliga övningar med kroppsvikt använder jag viktväst och kör 6 sekunder excentrisk väg och explosivt koncentriskt.

Ytterligare en fördel med att göra en Biosignaturemätning med jämna mellanrum är att man ser hur kroppen svarar på träningen och kan snabbt justera därefter.

Just de, det blev en liten brakfest förra helgen. Men den ökade bara motivationen ; )