optimal-fysik

optimal-fysik

I min iver att komma tillbaka snabbt i styrka resulterade förra veckans benpass i en riktigt stel ländrygg. Som krydda på moset strulade triceps också och stängde av helt under dipsträningen. Ålderstecken.. ALDRIG. Ett besök hos Vladimir på Optimal Fysik i veckan och man är på banan igen.

Väldigt kort framsida lårmuskel samt höftböjare tvingar rumpan att hela tiden vara spänd för att försöka kompensera för den överdrivna bäckentippningen framåt. Genom att släppa på sätets spänning med hjälp av nålar och ström kunde jag stretcha framsidan lättare. Redan dagen efter var rörligheten 100% bättre vid stretchingen!

I övrigt beror min spända ländrygg också på instabilitet i området. Rehabövningar för multifiderna samt fullgod och jämn rörlighet på fram och baksida ben bör göra jobbet! I sommar ska det sprintas!! 100, 200, 300 och 400m!

Tricpes-problemet kan ha kommit ifrån nacken p.g.a “gamnacke” position vid dipsen, eller att jag för många år sedan låtit min armbåge bli manipulerad ( inte här) och sedan dess har jag aldrig blivit helt bra i den. Varför det är SÅ VIKTIGT att inte låta första bästa legitimerade sjukgymnast, kiropraktiker eller naprapat rycka i dina leder.

Stort tack till Optimal Fysik och Vladimir för ett gott jobb, igen : )