budo-store-adidas-coachmike

Äntligen har man skaffat sig ett par riktiga lyftardojjor! Har kört i mina Five Fingers alltför länge. Klacken på lyftarskor är viktig för vinkeln och möjligheten att komma tillräckligt djupt ner med bra hållning. Även stabiliteten som riktiga lyftarskor ger är superviktig i t.ex ett Olympiskt lyft.

Det sämsta du kan träna Olympiska lyft i (och även de flesta andra benövningar som utförs på golvet) är vanliga dämpade löparskor. Ju mera dämpning dina skor har ju sämre signal via ryggen får du upp till hjärnan om hur underlaget är. Vill du markant förbättra din funktionella benträning och minska skaderisken ska du absolut skaffa dig skor lämpade för träningen och övningen.

Five Fingers tycker jag är överlägset att träna t.ex utfall i men samtliga former av knäböj, frontböj och självklart Olympiska lyft bör absolut göras i riktiga lyftarskor.

På Budo Store på Folkungag. 124 på södermalm fick jag mycket bra hjälp i valet av sko. En väldigt viktig detalj är t.ex att lyftarskor liksom brottarskor eller klätterskor ska sitta väldigt tight. Oftast blir det då en storlek mindre än vanligt som sitter bäst för ändamålet.

Flotta va!! : )

adidas-power-perfect-2