Svar nej.

Men man kan ta bort fett på önskade områden!

Fast inte främst genom träning utan genom näring och kunskap om varför kroppen lagrar fett på olika ställen. För exempel, skulderbladets inre nedre kant är en mätpunkt för kolhydratstålighet. Om du har mer än 9mm underhudsfett här har du inte ett pefekt fungerande insulinsystem och chansen att du är en sk slow oxidizer är stor. Dvs att du skulle må klart bättre av en kolhydratslåg kost.

Fetma kring naveln talar om att cortisolet har varit högt ett bra tag och att kroppen utsatts för mycket stress under en längre tid. Orsak allt ifrån födoämneskänslighet, dålig sömn, relationsstress eller arbetsstress till överträning.

Ration mellan triceps och navel säger hur väl du svarar på din träning, eller om du övertränar!

Ju mindre fett du har på triceps och pectoralis, (baksida arm och bröst) ju mera manlig är du! Och som tjej kan du inte ha mindre än 6mm på triceps, om du är en tjej.

Klart vanligast är dock fetma på lårets framsida och strax under rumpan. Hur många har inte kört knäböj, utfall, marklyft och sprungit fram och tillbaka utan att komma åt detta fett. Svaret är för att det är ett östrogenproblem, på tjejer såväl som killar. Soya, ftalater (gör plast mjukare och finns i bl a.. leksaker), parabener (i hudvård som t ex solkräm),  parfym (i synnerhet musk) och besprutningsmedel är bara ett axplocka av alla kemikalier som förändrar vår hormonella profil. Det kallas för xenoöstrogen och är ett xenohormon som imiterar östrogen.

Det finns t om publicerade studier om grodor som bytt kön p.g.a besprutningsmedel. En rapport från 2008 visar att spridningen av feminiserande kemikalier på det manliga könet är världsomfattande. 99% av 100,000 nyligen introducerade kemikalier är underskattade i sin effekt på människan enligt European Comission.

Läs mera under Biosignature.

 

Referenser:

Charles Poliquin, Biosignature Modulation

Wikipedia