coachmike-vin

Äntligen fredag, men inte vilken fredag som helst. Familjen har dragit till Thailand i tre veckor för att bättra på D3 statusen och lämnat mig kvar här hemma : ( Tyvärr har min “ledighet” börjat extremt dåligt. Legat nerbäddad i ett dygn iklädd merinoullunderställ, ullbyxor, fleecejacka och dunjacka under täcket. Febertoppar, ledvärk och förkylning. Min “två träningspass om dagen plan” och bara massa nyttig mat fick ett rejält bakslag. Men, för alla glada friska själar där ute som vill fira lönehelgen med ett eller några glas rödvin så har jag ett hett tips. Även för er som är noga med kolhydraterna!

Hur många glas rödvin ska man nöja sig med, ett, två? Man har ju trots allt sitt mål och varken socker eller alkohol ingår inte i det. Hur illa är det? Visst finns det studier som säger att ett par glas rött minskar risken för hjärt och kärlsjukdomar? Svar ja!

Om du sköter dina k-h hela veckan gör inte 2-3 gram k-h per glas rött så stor skada. Väljer du dessutom rätt rött vin är det ännu bättre! Röda viner från spanien eller druvorna Pinot Noir, Cabernet Savignon och Merlot innehåller extra höga doser av super antioxidanten Resveratrol!

Resveratrol är enligt flera nutritionister en av de kraftfullaste anti-aging antioxidanten som finns. Den har bl.a förmågan att göra blodet mindre klistrigt, minska inflammation och den hjälper till att hindra oxidation av LDL (det dåliga kolestrolet) vilket minskar risken för att LDL ska bilda plack och orsaka skada.

M.a.o om jag sköter mina k-h i övrigt och köper rätt rött vin kan jag unna mig ett glas eller två med gott samvete.. ; ) När jag blivit frisk!