SCANDINAVIEN TOP ATHLETIC CENTER

SCANDINAVIEN TOP ATHLETIC CENTER

Idag gjorde jag och min son Hector ett studiebesök hos en gammal studiekompis på hans nya träningsanläggning, SCANDINAVIEN TOP ATHLETIC CENTER.

Joakim och Anna Dettner har över 15 års erfarenhet från att rehabilitera och träna upp elitidrottare såväl som vanliga motionärer med ambitionen att leva bättre och längre. Genom sitt holistiska arbetssätt lockar STAC folk från världens alla hörn till Ronneby i Blekinge för att få hjälp med problem ingen annan lyckats lösa.

100 kvadratmeter brottarmatta

100 kvadratmeter brottarmatta

57m. sprinterbana

57m. sprinterbana

Lekstuga eller idrottsanläggning, båda!

Lekstuga eller idrottsanläggning, båda!

STAC är inte bara nya tidens träningsanläggning utan även en riktig lekstuga för både vuxna och barn! Vi hade lyxen att ha de 2000 kvadratmeterna helt för oss själva! Bl.a kan faciliteten skryta med en takhöjd på 7 m. en brottarmatta på blygsamma 100 kvadratmeter, dubbla sprinterbanor på 57 m. ett testrum förstås och en “state of the art” föreläsningsal.

OBS! INGA sittande maskiner eller löpband. Alla rörelser görs från en stående position som i sport och verkliga livet. Funktionell träning som den är tänkt. Tråkigt att gym än idag slösar pengar på dyra maskiner som enbart försämrar prestationen och ökar skaderisken.

Screening STAC 15

Screening STAC 15

STAC 15 screeningtest. Här testar Jocke rörlighteten i inåt och utåtrotation i axelled. Det bästa med dessa testerna är att de är enkla, tillförlitliga och ger dig som tränare/coach den data du behöver för att göra ett bra individ/sportspecifikanpassat stretchingprogram.

Stort tack Jocke för en mycket inspirerande förmiddag på din flotta träningsanläggning. Med stor sannolikhet ses vi om inte förr så i maj när utbildningen börjar ; )

Titta in på STAC och se vad de erbjuder.