meat-coachmike-women

Så var det dags för nästa utmaning i min come back, kosten! Har alltid haft svårt att säga nej till mig själv. Genom att vara transparent under resan mot mitt mål kanske jag kan ändra på det.

Kolhydraterna bör främst komma från den Paleolitiska kostplanen (läs om vilka k-h det är här). Fettintaget baseras på Smart Fats (läs mera om vilka fetter det är här). Proteinmålet är 210 gram om dagen (3 gram per kroppsvikt x 70 kg). Omvandlat till kött blir det ca. 1kg per dag. Eftersom jag kommer att ta endel näringstillskott kan jag skära ner köttkonsumtionen till 500-700 gram/dag.

Näringstillskotten för ändamålet blir minst 30 gram Glutamine om dagen plus minst 30 gram BCAA i kapselform till varje träningspass. Rotera 3 olika typer av fiber ca. 30 gram per dag kombinerat med Probiotika. (Läs mera om varför man gör en fiberrotation). Lite längre fram även Calcium de Glucarate som hjälper kroppen att detoxa östrogen. (Har absolut inget med Kalcium att göra).

Självklart startar jag dagen med The notorious Meat and Nut Breakfast! Jag varvar nötterna med avokado och andra Smart Fats (läs mera om nödvändiga fettkällor här) samt växlar mellan oxkött, vilt och fågel. Totalt vill jag komma upp i 5 måltider om dagen, allra helst 7. På tallriken eftersträvar jag 50% protein, 30% Paleolitiska k-h och 20% smart fats.

Som ni ser föredrar jag att bygga min kostplan med fokus på vad man bör äta och av dessa matvaror får man i princip äta så mycket man vill. Min är prioritet är långsiktig hälsa och att kunna prestera bra mentalt såväl som fysiskt, alltid. Det går inte om du ska pressa dig igenom en diet som knappt tillåter dig äta.

Som Mike “The Dolcediet”säger: “Don’t count calories! Make calories count!” (Se intervju med Mike Dolce) som sköter kosten inför tävling åt UFCstjärnor som Belfort, Sonnen, Thiago Silva, Rampage m.fl.

Nästan alla överviktiga jag stött på eller jobbat med säger att de aldrig känner sig hungriga och äter väldigt sällan. Det är mycket viktigt att man lär känna sin kropp och får kontakt med sina hungerkänslor. Risken med dieter som bygger på färdiga portioner är att du istället stänger av dessa viktiga känslor. Sådana dieter blir ofta ett quick fix. Statistiken visar entydigt att under en femårs period faller över 90% tillbaka och ökar t.o.m sin ursprungsvikt med en sådan kostplan. Däremot behåller 90% av de som gör en livsstilsförändring sin viktnedgång över en femårs period.

Wish me luck : )

 

Referenser:

Charles Poliquin

Paul Chek

Mike Dolce

Svenska Kostskolan

IMU PRO