biosignature-coachmike

Efter 9 dagar har kroppskompositionen redan ändrats endel. 700 Gram tyngre samtidigt som fettprocenten sjunkit från 11,3% till 10,7%. Följdaktligen har lean bodymass ökat exakt 1kg!

Utav de tre mätpunkter jag har prioriterat att sänka har hamstrings (baksida lår) och även umbilicus (naveln) ökat en aning medan suprailiac (kärlekshandtagen) minskat. Om man enbart tittat på en våg skulle man bara se viktuppgången och missat att kroppskompositionen förbättrats. Endast 0,6% skillnad är svårt att visuellt se. Det går oftast fortast framåt första tiden men jag har en hel del förbättringar kvar att göra och lite tid kvar : )

Inom en vecka ska all pasta (ja ni läste rätt, men jag har ingen födoämneskänslighet i alla fall) så även pommes fritesen bytas bort mot riktiga kolhydratskällor. Denna veckans träning har varit en inkörningsvecka. Känna och prova sig fram för att hitta rätt nivå. Eftersom umbilicus (som indikerar cortisolnivåerna = stresshormon) har ökat kan jag ha börjat lite för aggressivt. G-H träning (Läs mera om det här) tar hårt på testosteronnivåerna och om ration mellan cortisol och testosteron blir för hög kan det på en Biosignaturemätning visa sig genom bl.a förhöjda triceps (baksida överarm) och umbilicusmått.

Träningen har varit en hel del superset, 12-16 reps totalt och 45-60 sekunders vila. Taktiken framöver blir reps runt 5-6, längre vila och uthålligheten tar jag igen på intervaller och MMA-träning.

To be continued…

Relaterade artiklar:

Fettförbränning del 1: Träning!

Träningstips 4: Most Bang for the Buck

Sov dig i form! del 1