En mycket nöjd Jennifer har minskat sin fettprocent med 1,4% och samtidigt ökat lean bodymass med 1,1kg. på bara 26 dagar! Och vågen visar 300 gram mera på bilden till höger. 

Varje person behöver olika kost och träningsråd utifrån hur de lever och mår. Därför finns det inte ett svar för alla.

I Jennifers fall var det hög prio på att sänka den dagliga stressen genom att bl.a kraftigt skära ner på stimulanter som kaffe och Red Bull. Vi tog även helt bort de mest allergena födoämnena såsom, ägg, gluten och mejeriprodukter. Självklart satte vi ett individuellt proteinmål per dag och k-h består som vanligt främst av grönsaker. Fett i form av avokado, nötter olivolja, fiskolja och smör. Utmaningen är variation och att inte missa sina mellanmål. Principen är fortfarande att äta sig mätt av det vi godkänt tillsammans.

BioSignature-26days

Eftersom Jennifer håller klasser på World Class har hennes träning tidigare bestått av fyra airoba pass i veckan. Träningskravet var att hon skulle införa två anairoba träningspass i veckan utöver sina klasser för att helt enkelt öka sin muskelmassa och höja sin basalomsättning. Kollega Anna Christiansen tog väl hand om detta. Basövningar, stora muskelgrupper, 8-12 reps och kort vila som handboken säger.

Biosignature-26-days

Som man ser på Jennifers mätning har hon förbättrat i stort sett varje site (mätpunkt). Man kan även genom att jämföra Triceps, Pecs och Umbilicus se att hon svarar bra på träningsupplägget så här långt. I framtiden vore en omvänd ordning, två airoba och fyra anairoba pass per vecka närmare optimalt.

Förutom de synliga framstegen rapporterar hon högre energinivåer trots nedskärningen av stimulanter. En klart bättre fungerande mage och mycket starkare kropp.

Vi håller tummarna för dig Jennifer och lovar att följa dina framsteg!

Relaterade artiklar:

Att räkna kalorier eller inte?

Varför lagrar vi fett där vi lagrar det? Del 3: Din genetiska tolerans för kolhydrater!

Träningstips 12: Bränn bort fettet!