feber-coachmike

Det viktigaste med en målsättning är att den är tidsbestämd, mätbar och realistisk. Det sistnämnda beror på så många faktorer som vi inte styr över själva. Kanske kräver jobbet plötsligt din odelade uppmärksamhet under några veckors tid, mycket stress och lite till ingen tid över för träning. Du kanske har en hel familj som ska äta samtidigt och du vill inte stå och svänga ihop tre olika maträtter. Kompromissa eller gå under. Eller har du inte räknat med att bli sjuk som en hund mitt i en period när träning och kost borde vara på topp!

I dagarna fyra har jag av och till legat med underställ, skidbyxor, fleecejacka och dunjacka under duntäcket. Överlevt med en diet bestående av äpplen, vindruvor, Findus delikatessköttbullar och vatten. Längesedan jag varit så här sänkt. Mitt mål som var att öka med 2,1 kg muskler och samtidigt minska fettprocenten med 3,9% på 12 veckor har ändrats till 2,9kg och 3,6% på mindre än 9 veckor. Äntligen börjar det bli en utmaning : )

Biosignature-coachmike

Jämför man leanbodymass under de tre mätningstillfällena så har den pendlat från 61,7kg. till 62,7kg till 60,9kg. Ett steg fram och två steg tillbaka. Lyckligtvis är det mest muskelglykogen och vätska som gått förlorat men det är ändå ett rejält bakslag. De här siffrorna får mig att undra vad alla som kör sina fasteperioder, juice, frukt och näringstillskottsdieter på 7-10-20 dagar tror att de faktiskt blir av med när vikten rasar. Just sayin’..

Några dagar till sen kan jag börja träna igen. Och familjen kommer ju inte hem på ytterligare två veckor så några dubbelpass ska det väl bli av!