CoachMike-SATS

Första gången, möjligen andra på över 20 år som jag kan minnas att jag dragit på mig ett ryggskott under träning. Väl uppvärmd och absolut inget fel på fokusen. Fjärde setet marklyft på första repsen av 10 på 120kg, från klarblå himmel (SATS St Eriksbron) så stängde ländryggen av och stången bara släppte från händerna. Ingen smygande förvarning, allt kändes bra innan.

Det är viktigt att trots obehaget inte låsa sitt rörelsemönster mer än absolut nödvändigt. Från att inte ens kunna sätta ner vänsterfoten på golvet till att få på skorna, lyfta upp väskan och 20 minuter senare klara att leda cykeln ner till Optimal Fysik där tursamt nog Mateja var kvar och kunde nåla upp mig.

Vi nålade perifiert d.v.s långt ifrån ländryggen i syftet att få autonoma nervsystemet att varva ner och slappna av. Det fick vi verkligen. Trots att jag legat ner i ca. 45 minuter kändes ryggen redan bättre och mindre stel när jag reste mig upp. Nu tre timmar senare känns det lite som feberfrossa, helt enligt läroboken. Stort tack till Mateja på Optimal Fysik!

Nu gäller det bara att komma i säng tidigt och låta kroppen få återhämta sig. Har tagit mina magnesium för muskelavslappning och följt Dr. Bob Rakowskis råd för multitrauma. Öka energiintaget med 200% och proteinintaget med 150% för att maximera läkningsprocessen.

Sagt och gjort! Närmare 600gram kött på en sittning ; ) Återhämtning och läkning sker på natten och fysisk återhämtning är som bäst mellan ca. 22.00-02.00 följt av mentalvila 02.00-06.00.

Det enda positiva med det här är att jag med gott samvete kan tvådubbla mitt energiintag ett tag! Så snart det är lite bättre ska vi gå till botten med varför det hände.

Nu bedtime! Zzzz : )