Så här såg mitt prov ut i maj 2012. Av 370 olika testade födoämnen var det endast de gul och röd markerade födoämnena jag behövde undvika. Hur länge beror på hur kraftig reaktion jag hade. Ju fler antikroppar i blodet desto längre tid. Hönsägg och framförallt äggvitan reagerade jag starkast på. Allt i grönt var helt reaktionsfritt!

IMU PRO 300 i maj 2012

IMU PRO 300 i maj 2012

IMU PRO 300 i maj 2012

IMU PRO 300 i maj 2012

Och så här såg det ut i veckan, tio månader senare!

IMU PRO 100 i mars 2013

IMU PRO 100 i mars 2013

Tio månader senare helt utan ägg gav resultat! Min reaktion på ägg som var väldigt kraftig är helt borta : ) Tyvärr är ko, get och fårmjölk kvar och de ligger på samma känslighetsnivå som tidigare. Slarv betalar sig inte och förlänger bara processen. Det har slunkit igenom lite mejeriprodukter då och då i form av ost av alla de slag, bröd, potatismos och coleslaw på restaurang m.m. För att bli av med en reaktion kräver det att man är 100 procentig i sin insats under den minst den rekommenderade tiden.

Detta provet är taget på 100 av de vanligaste födoämnena och mitt tidigare prov var på 370 olika födoämnen. Eftersom de få födoämnesreaktioner jag hade finns med på 100 testet behövde jag inte göra ett stort test igen.

För att inte skapa en känslighet igen mot ägg bör jag bara äta det några få gånger i veckan vilket kommer att bli enkelt efter att ha klarat att undvika dom helt så länge.

OBS!

Detta är ett typ 3 IgG test och visar bara denna typ av antikroppar i blodet. Jag gjorde även ett sk. typ 1 IgE test hos husläkaren för en månad sedan och det testet visade känslighet mot bl.a stenfrukter, nötter och skaldjur. Ett IgE test visar de födoämnen du kan få t.ex klåda i ögon, öron och hals av eller utslag i form av eksem m.m. Denna allergiform brukar man känna till om man har men vad man är känslig emot kan förändras med åren. Detta är anledningen till att jag bad min husläkare testa mig och det hade förändrats endel sedan jag testades sist som barn. Bästa sättet att förebygga mot framtida allergier är att man som mamma ammar sitt barn så länge som möjligt och tar väl hand om sig under tiden. D.v.s äter och lever så nyttigt som bara möjligt.

Relaterade artiklar:

Platt mage och stark bål!