Reebok lifter Plus vs Adidas Adipower

Jag är inte på något sätt bra på tyngdlyftning, snarare en glad amatör som gillar utmaningen i ryck och stöt. För två år sedan skaffade jag mig mina första lyftardojjor. Ett par Adidas Power Perfect 2 som jag har varit väldigt nöjd med förutom att jag valde en storlek för små. De ska sitta tight men Power Perfect ger knappt med sig något alls och är mkt små i tåutrymmet.

Så denna veckan bestämde jag mig för att testa och jämföra Reeboks Crossfitlyftarsko Lifter Plus (som bla Dmitry Klokov använder) och Adidas Adipower som är en ren lyftarsko i absolut världsklass.

Lifter Plus är en Crossfitsko mera lämpad för tyngdlyftning men är avsitligen gjord mjukare för att kunna användas till annat också, inte springa i såklart men den är helt enkelt mjukare och inte fullt lika stabil som en renodlad lyftarsko är. Med det sagt så är det förstås inte så konstigt att Adipowern kändes stadigare helt enkelt och även lite lättare och smidigare.

Även skillnaden mellan mina gamla vita Power Perfect 2 och mina nya Ferrariröda Adipower är enorm! De må vara ganska exakt dubbelt så dyra men man får absolut dubbelt så mkt för de pengarna också. De sitter faktiskt skönt redan från början trots att de är så stabilt gjorda.

När Formel 1 föraren tar på sig bältet i bilen och sedan skruvar dit ratten blir han ett med sin bil. Ungefär så känns det med Adipowern! De är så stabila att man skulle kunna tro det är magnet i sulan.

Kontentan, vill du ha det bästa att knäböja och lyfta i, kör på Adipower utan tvekan. Den är väl investerade pengar och vad jag hört så är den som ett bra årgångsvin, blir bara bättre/skönare med åren : )

Adidas Power Perfect ca 1200:-

Reebok Lifter PLus ca 1800:-

Adidas Adipower ca 2400:- (just nu rea för er som bor i Sthlm. Budo Store på Södermalm säljer den för 1995:-)