Att punktförbränna fett via träning går ju som bekant inte. Det enda man lokalt kan bränna är glykogen (energi i muskeln). Däremot med kunskap om varför vi lagrar fett just där vi lagrar det kan man ändå ta bort det på önskade ställen genom att undvika orsaken till uppkomsten och boosta upp kroppen med rätt näringstillskott. Låt mig förklara lite mera ingående.

För exempel: kvinnor lagrar naturligt mera fett på benen än vad män gör eller åtminstone bör göra. Detta främst p.g.a att de har mera östrogen kontra androgena hormoner än vi män. Om östrogenet är för högt visar det sig framförallt genom alltför mycket fett på baksida och framsida lår.

En av USA’s främsta och mest erkända läkare inom funktionell medicin Dr. Robert A. Rakowski fastslår att de tre främsta orsakerna till övervikt idag är:

1. Stress

2. Kemikalier

3. Undernäring

I västvärlden utsätts vi för omkring 500 olika kemikalier dagligen. Kemikalier som våra kroppar måste försöka göra sig av med. I USA har man i alla stater utom en testat en bit av navelsträngen på nyfödda bebisar och funnit i 100% av fallen spår av flygplansbränsle. Samma “fynd” upptäcktes i de Europeiska länder som gjorde samma test. Obeskrivligt sorgligt att barn idag föds med mera gifter i sin kropp per kroppsvikt än vad många av oss vuxna har. I det här inlägget ska vi fokusera på främst kemikalier och dess effekt på fetma på benen.

Xenoöstrogen är samlingsnamnet för de kemikalier som påverkar oss genom att de imiterar östrogen i vår kropp. Xenoöstrogener kan vara både kemiskt och naturligt sammansatta. Vanligast är kemiska såsom:

PCB-används i olika typer av fogmassa till fönster dörrar etc, numera förbjudet

BPA-används i plas, numera förbjudet i nappflaskor

DDT-insektsmedel, numera förbjudet

Phatalater-gör plast mjukare och finns bl.a i leksaker

Bisphenol-finns i plaster

Paraben-hudlotion, schampo, solskyddsfaktor

4-MBC-solskyddsfaktor

Soya är en naturlig och mycket vanlig källa till förhöjt östrogen.

KRAV

Gifter lagras i fettet på oss djur och människor eftersom det gör minst skada där. Därför rekommenderar jag alla att köpa fetter t.ex smör ekologiskt samt även kött, fisk och fågel av samma anledning. Annars riskerar man att få i sig en härlig koncentrerad mängd gifter.

Vad har då allt det här med mitt fett på benen att göra?

För att minska fettet på benen är det effektivaste, snabbaste och klart enklaste sättet att hjälpa kroppen att bli av med överflödigt östrogen. Gå igenom allt som kan innehålla Xenoöstrogener, t.ex  hudprodukter, ta bort soyan, undvika plastförvaring av mat m.m. Genom att minska eller helt eliminera tillförseln av xenöstrogener kan man “stänga av kranen” och orsaken till benfetmans uppkomst. Nästa steg är att bli av med det överflödiga östrogen som redan finns i kroppen. Med hjälp av rätt näringstillskott kan man på loppet av några veckor få mätbara och synbara resultat på benen!!

Du kan läsa mera om detta under BioSignature i huvudmenyn.

Håll även utkik efter hur du blir av med fettet på magen genom mindre stress, främsta orsaken till övervikt! Kommer inom kort ; )

Relaterade artiklar:

Platt mage och stark bål

Fettförbränning del 2: Vad är viktigt

Att räkna kalorier eller inte?

Träningstips 12: Bränn bort fettet!

Referens:

Charles Poliquin, BioSignature Modulation