IMUPRO-CoachMike-Xmas

Det är ju snart jul och det tänkte jag och IMU PRO fira med att lotta ut ett födoämneskänslighetstest med hela 300 olika födoämnen! För alla som vill få veta svart på vitt om ni dagligen eller ibland äter något ni skulle må bättre utan är IMU PRO 300 det bästa testet. 

Maila eller skriv en kommentar om varför du skulle vilja eller behöva ta testet så är du med i utlottningen! 

Ett bra IAP (Intra Abdominal Pressure) börjar med en fungerande och välmående mage, inuti. Det säger sig nästan självt. Vem känner för att göra en djup tung knäböj med magont eller maginfluensa. Om man dagligen äter något man egentligen är känslig emot kan det visa sig genom t.ex trötthet, uppblåst mage, viktpendling, kroniska inflammationer eller ländryggsmärta p.g.a att man inte kan skapa ett bra IAP ens för dagligt behov.

Lite över två år hart gått sedan jag gjorde mitt första födomämnesallergitest. Jag slog till med ett IMU PRO 300 och fick testat hela 300 olika födoämnen och min kropp reagerade bara mot ett 15 tal : ) Det är inte helt ovanligt att man reagerar på uppemot 50 olika födoämnen. Testerna finns i 100, 200 och 300 födoämnen. Efter att ha undvikit den kost jag reagerade på enligtt rekommendationerna återtestade jag 12 månader senare. Allt hade blivit bättre eller helt bra förutom just mejeriprodukter (hade slarvat med ost). Detta prov använder jag även som en grund i mina kostråd.

Kunder och kollegor som gjort provet har rapporterat allt ifrån mycket bättre prestation på träningen (efter bara några veckor med omlagd kost) till viktnedgång, minskad smärta på ställen de haft ont i under flera år, ökad energi, minskat sockersug, förbättrad kroppskomposition, bättre hållning för att magen inte längre står ut och man helt enkelt vill sträcka på sig etc.

IgG antikropparna bildas när du äter något din kropp helt enkelt reagerar emot. Mängden IgG antikroppar avgör hur pass känslig du är och i testet får man det överskådligt indelat i tre olika kategorier för hur känslig du är. Ett så sådant här test är ej att förväxla med ett sk. kallat IgE prov som visar vilka födoämnen du får en mera “akut” reaktion av. T.ex svullna luftvägar, kliande i hals, öron, irriterad hud o.s.v.

IMU PRO som jag använder är ett enkelt sätt att kolla detta på. Man får sitt test på posten, går till en anvisad eller närmsta mottagning och tar två blodprover som man sedan själv postar till labbet i Tyskland. Svaren med tillhörande rekommendationer kommer på posten inom två veckor.

 På julafton postar jag vinnaren till detta fina test värde 5000kr : )