Fitness

  1. Att punktförbränning INTE existerar med hjälp av träning verkar vara en svårlivad myt att ta död på. Man kan dock minska fettet lokalt med hjälp av kost, näringstillskott och kunskap om varför man lagrar fett just där. Läs mera här. Och här.

  2. Airobträning bränner visserligen kalorier men även muskler vilket gör HIT eller styrketräning d.v.s anairobträning till ett mycket bättre alternativ för fettförbränning. Beroende på hur du styrketränar kan du producera höga nivåer av mjölksyra som i sin tur frisläpper mängder av tillväxthormon som är väldigt fettförbrännade. Och tillväxten av muskelmassa vid styrketräning höjer i sin tur din basalämnesomsättning som står för största delen av dygnets energiförbrukning. Läs mera här.

  3. Morgonpromenad på tom mage eller med ett halvt äpple i systemet, en svart kopp kaffe och “walk and no talk” tempo bränner mera fett än kolhydrater MEN det är ändå en omväg för att komma i bra form. All form av intervallträning  förbättrar garanterat blodvärdena, din insulinkänsligheten och tar dig till en bättre form betydligt snabbare och med mindre tid investerat vid varje träningstillfälle än en morgonpromenad.

  4. Kör 100 situps om dagen så får du en sexpack till sist. Nej det går inte att punktförbränna med träning och att träna en liten muskelgrupp som magen bränner väldigt lite energi. Läs mera här.

  5. Jag  joggar samma runda i samma tempo varje vecka eller tränar samma rörelser med ungefär samma motstånd och tar i lika lite/mycket varje gång och får inte de resultat jag vill ha? SANT. Variera din träning och framför allt annat, ta i!! Läs mera här.

  6. Jag vill inte träna styrka för då blir jag tung och långsam för min sport (t.ex fotboll, tennis, dans). Kan stämma men då tränar du fel. Allt går att uppnå med rätt övningsval, reps, set, tempo, vila och periodisering. Läs mera här.

  7. Om jag så mycket som ser åt en kolhydrat går jag upp i vikt/ökar i fettprocent. Kan absolut stämma. Om man inte förtjänat sina kolhydrater (genom träning) under lång tid och därmed försämrat sin insulinkänslighet ökar risken för diabetes 2, dåliga blodvärden och hjärtkärl sjukdomar. Läs mera här.

  8. Min kompis kan äta så mycket kolhydrater han/hon vill utan att gå upp i vikt/bli fet och utan att träna. Kan absolut stämma. Endel människor kan naturligt, genetiskt använda kolhydrater som energi bättre och effektivare än andra. Därför kan de äta väldigt mycket utan att bli direkt feta eller ens träna särskilt mycket. Läs mera här.

  9. Jag kan somna utan problem trots kaffe på kvällen. Ett fåtal procent är inte känsliga för koffein, men de allra flesta har uttröttade binjurar p.g.a långvarig stress och ett frekvent användande av stimulanter som t.ex kaffe, alkohol eller diverse energidrycker. Ta denna signal på största allvar och ta bort alla stimulanter under en tid. Inför dom inte igen förrän du känner dig piggare och följer den biologiska klockan. D.v.s du vaknar pigg och utvilad och somnar trött vid 22-23.00 tiden. Läs mera här.

  10. Näringstillskott är bara humbug och kroppen kan inte ta till sig det. Kanske stämmer för vissa produkter men med hjälp av blodprover på mig själv och mina kunder ser jag tydligt hur blodvärdena förbättras. Allt ifrån blodfetter (Triglycerider) till Kolestrol, D vitamin etc.