Redan på 90-talet rekommenderades Formel 1 förare att undvika gluten. Varför? För att om du är glutenkänslig försämrar det reaktionstiden. P.g.a det bildar ett plack på hjärnan (avlagring likt det man får på tänderna) som får hjärnan att åldras i förtid. Av samma anledning är gluten associerat med sjukdomar såsom, Autism, Alzheimers, minnesförlust etc.
Utöver att din hjärna riskerar att åldras i förtid kommer din mage att ha en ständig inflammation med dåligt näringsupptag och försämrad hälsa som följd. Ännu en anledning att undvika Gluten är det nästan alltid höga GI-värdet som ger snabb blodsockerstigning och därmed försämrar det din insulinkänslighet som i sin tur ökar din fettinlagring.
Glutenkänslighet är vanligast förekommande bland ljushyade.
Hur vet jag om jag är glutenkänslig eller inte?
1. Undvik Gluten helt i 3-4 veckor och se hur du mår. De flesta som är känsliga mår bättre efter bara några dagar. De är piggare, får minskat sockersug och väldigt vanligt är även en tydlig minskning i kroppsfett.
Som vanligt, ju mera du äter av samma sak ju större är risken att du har eller skapar en födoämnesintolerans. Läs mera under Platt mage och stark bål!
Videoklipp: Ask Charles Poliquin about Gluten!
Tack för länkningen 🙂
Ingen orsak. Bra info sprider jag gärna till mina kunder och läsare!
tips! http://www.kunskapskällan.se
Tack!
Serien om de vita gifterna.
Jättbra info. Tack för att du delar med dig av din kunskap. Önskar att fler tog till sig denna info men många verkar hellre leva sjuka än utan sitt älskade bröd.
Tack!
Håller med dig i att om bara fler provade att vara utan gluten ett tag skulle de snabbt själva märka skillnaden. Föreslog faktiskt det i radion på Mix Megapol för ca. 5 år sedan och fick påhopp per telefon av varenda dietist som satt och lyssnade. -Så kan man inte säga tyckte dom, och alla måste gå till läkaren för biopsi istället. Idag skulle nog inte reaktionen på samma uttalande väcka lika mycket kritik så lite framsteg har väl gjorts : )