Semester är semester men man jobbar lite för hårt de andra 48 veckorna om året för att köra ett fritt fall och bara strunta i allt, tycker jag. De här näringstillskotten hjälper dig inte bara att hålla dig frisk utan även snygg!

Probiotika! Ingen förtjänar en semester magsjuk på hotellrummet. Oavsett hur många stjärnor det har. Håll magen frisk och stark på insidan.

Fiber! Ingen måltid kan innehålla för mycket fiber. Snarare är risken att den innehåller för lite. Lätt hänt att broccolin blir utbytt mot något mera frestande på hotellfrukosten, t ex en Crepes med nutella gud förbjude. Kompensera därför med 15 gram fiber före frukost och 15 gram på kvällen. Förutom att det ger mättnadskänsla och lägre blodfetter får du tightare ben!! Just de! Fiber hjälper mot att bli av med östrogen som är främsta orsaken till fetma på benen.

BCAA! Slarv med mellanmålen kan hända den mest hängivna under semestern. Kläm i dig en näve BCAA då och då så minimerar du risken att tappa de muskler du så hårt kämpat för. Vid träning rekommenderar jag minst 30 gram för god effekt per pass.

Omega 3! Åk ingenstans utan att alltid ta med dig ditt flytande guld! Kom ihåg att flytande Omega 3 måste fraktas oöppnad och hållas kyld efter öppning. Kapslar är bättre vid resa men då måste man ta desto flera för att komma upp i en verksam och bra dos. Skriv Omega 3 i sökrutan och läs mycket mera.

Magnesium! En superviktig mineral som det går åt extra mycket av när du svettas. Styr muskelavslappning, höjer din stresströskel och får dig att koppla av och sova mycket bättre. Skönt på semestern!

Antioxidanter om du ska på solsemester! C-vitamin är den mest potenta antioxidanten och även ditt bästa skydd mot att bränna dig eller om du har bränt dig av solen. 5-10 gram per dag om du har bränt dig borde göra jobbet. Om du kan rotera dina antioxidanter blir resultatet ännu bättre.